Pressemelding

Hg investerer i F24

Hg investerer i F24 for å akselerere veksten til den paneuropeiske bransjelederen innen nødalarmering, ulykkes- og krisehåndtering og kritisk kommunikasjon

  • Hg blir hovedaksjonær i F24 etter å ha ervervet eierandel fra nåværende majoritetseier, Armira.
  • Styremedlemmene dr. Jörg Rahmer, Christian Götz og Jochen Schütte fortsetter å investere tungt.
  • Transaksjonen markerer slutten på den vellykkede første fasen i forbindelse med F24s buy-and-build-strategi med tre oppkjøp og integrasjoner.
  • Sammen med Hg starter F24 nå den andre fasen for å akselerere veksten ytterligere: både organisk og med en ytterligere buy-and-build-strategi.

Hg, Europas ledende programvareinvestor, investerer i F24, den paneuropeiske bransjelederen innen nødalarmering, ulykkes- og krisehåndtering og kritisk kommunikasjon, med hovedkontor i München, Tyskland. Hg investerer i en eierandel som for tiden eies av Armira og medgründer Ralf Meister, og blir dermed majoritetsaksjonær i selskapet. Styret, dr. Jörg Rahmer (styretalsmann), Christian Götz (medgründer og styremedlem) og Jochen Schütte (styremedlem) vil fortsette å investere betydelig i selskapet i tillegg til Hg.

München og London – 7. juli 2020
F24 inngikk et partnerskap med Armira i 2017 og har siden mer enn doblet sin omsetning takket være en vellykket vekststrategi med tre oppkjøp og integrasjoner. Denne transaksjonen markerer slutten på den første fasen av buy-and-build-strategien og et tillitsfullt samarbeid mellom de to selskapene. Etter transaksjonen vil også medgründer og representantskapsleder, Ralf Meister, forlate selskapet.

Med F24 fortsetter Hg fokuset på selskaper som tilbyr kritiske SaaS-løsninger over hele Europa. Hgs investering i F24 vil bli gjort fra Mercury 2-fondet.

Nick Jordan, partner hos Hg, forklarer: “Hvor effektivt og raskt selskaper reagerer på kriser, kan avgjøre deres fremtidige suksess. Kvalitetsløsninger som gir sikkerhet og viser til tidligere meritter, blir høyt verdsatt av kundene. Vi opplever F24 som en sann mester i denne sektoren, med en global tilstedeværelse og kunder i alle bransjer. Vi ser frem til å fortsette deres suksess og akselerere internasjonal vekst.”

Hgs investering markerer starten på den andre fasen av F24s buy-and-build-strategi for å akselerere veksten ytterligere.

Vilkårene for transaksjonen avsløres ikke. Hg fikk råd av Latham & Watkins, Deloitte, E&Y, McKinsey, PWC, Codex og GCA Altium i forbindelse med denne investeringen. De tidligere aksjonærene ble veiledet av Raymond James som eksklusiv M&A-rådgiver og Gleiss Lutz og Taxess.

Dr. Jörg Rahmer, styretalsmann i F24 AG og ansvarlig for strategi, produkt og drift, sier: “Dette nye partnerskapet representerer en avgjørende milepæl for F24 for å ytterligere utvide vår vekst og er samtidig et bevis på prestasjonene til vårt selskap og team. Vi ser frem til å ønske Hg velkommen, med tanke på den enorme erfaringen de har i sektoren og deres kunnskap, som vi vil bruke til fordel for selskapet og våre kunder.”

Christian Götz, medgründer av F24 AG og styremedlem for salg, markedsføring og PR, HR og kundeservice, legger til: “F24 kan se tilbake på mer enn 20 års historie. Teknologisk fremgang har formet oss så vel som den konstante viljen til å tilby kundene våre de beste løsningene. Sammen med Hg vil vi fortsette å akselerere den internasjonale vekstkurven, slik at vi kan være enda nærmere våre kunder over hele verden og oppfylle deres stadig økende krav.”

F24 har en internasjonal kundebase på mer enn 2500 kunder i mer enn 100 land som blir ivaretatt av mer enn 170 medarbeidere fordelt på 12 avdelinger.

Benedikt Joeris, direktør i Hg avslutter: “F24 har førsteklasses SaaS-løsninger som er en god investering, og en imponerende ledergruppe som har bygget opp selskapet siden oppstarten. Vi deler deres lidenskap for teknologi og innovasjon og gleder oss til å se hva vi kan oppnå sammen.”

Pressekontakt:

F24
Dr Stefanie Hauer
Vice President Marketing & Communication
presse@f24.com

+49 89 2323 638 75

Hg
Tom Eckersley

+44 (0)20 8396 0930

Om F24

F24 er Europas ledende leverandør innen Software-as-a-Service (SaaS) – vi forbereder bedriften din på å håndtere uønskede hendelser og komme styrket ut av dem. Mer enn 5500 kunder over hele verden har valgt våre digitale løsninger. F24 bidrar til at bedrifter og organisasjoner får større motstandskraft på alle områder. Våre verktøy omfatter alt fra bedriftsintern varslingstjeneste, massevarsling, nødvarsler og krisehåndtering til virksomhetsstyring, risikohåndtering og samsvarskontroll.

F24 har kunder i de fleste sektorer, som for energi, helsevesen, industri, finans, IT, turisme og luftfart, samt i en rekke offentlige organisasjoner. Mange års internasjonal erfaring har satt oss i stand til å øke våre kunders motstandsdyktighet overfor krisesituasjoner ved hjelp av digitale løsninger.

Selskapet ble stiftet i München i 2000 der F24s hovedkontor fortsatt ligger. I dag leverer F24 støtte# til bedrifter og organisasjoner i mer enn 100 land og har over 20 kontorer i og utenfor Europa. Styret i F24 består av selskapet medgrunnlegger Christian Götz og Jörg Rahmer.

Investorselskapet Hg Capital, Europas ledende investor innen programvaresektoren, ble i 2020 majoritetsaksjonær i F24 AG. Siden den gang har vi fortsatt å vokse i andre fase av vår buy-and-build-strategi. Dette har fremskyndet veksten og sikret vår stilling som markedsleder i Europa.

I 2018 var F24 det første europeiske selskapet som ble oppført i Gartner-rapporten om systemer for nødvarsler og massevarslingsløsninger (EMNS) og som oppfyller dette bransjeinstituttets strenge krav. Vi er også oppført i Forrester Wave™: Critical Event Management Platforms Q4 2023, som har undersøkt “The 10 Providers That Matter Most And How They Stack Up”. Dette gjør oss til en av de globalt mest relevante leverandørene av løsninger innen businessresiliens.

For oss er sikkerhet aller viktigst, og vi bruker de strengeste og nyeste sikkerhetsstandardene. I 2010 ble vi det første selskapet i verden som fikk vårt ledelsessystem for informasjonssikkerhet (ISMS) og vårt system for kontinuitetsledelse (BCMS) sertifisert av Det britiske standardiseringsorganet BSI. I etterkant er F24 og de fleste av våre datterselskaper blitt sertifisert opp til standardene ISO/IEC 27001 og ISO 22301. Foruten årlige revisjoner utført av en uavhengig, akkreditert institusjon har vi bestått resertifisering i samsvar med de internasjonale standardene ISO/IEC 27001:2013 og ISO 22301:2019 i 2013, 2016, 2019 og 2022.

Om Hg

Hg er en ledende europeisk investor i programvare- og serviceselskaper med en voksende global tilstedeværelse og har bygget et team på rundt 200 fagpersoner de siste 25 årene. Hg er en spesialisert private equity-investor og følger med på utviklingen av selskaper som kan endre måten virksomhetene deres styres på, gjennom dyptgripende sektorspesialisering og spesifikk operativ støtte.

Hg jobber med selskapene og ledergruppene de investerer i. Hg har over 30 operative fagpersoner som gir praktisk støtte til ledergruppene når de realiserer sine vekstmål. De deler sin kunnskap om gode fremgangsmåter og bruker Hgs nettverk av ledere og porteføljer som et solid verktøy for å dele kunnskap innenfor sammenlignbare selskaper. Hg har base i London, München og New York og forvalter omtrent 12 milliarder USD for noen av verdens ledende institusjonelle og private investorer.

Om Armira

Armira er et investerings- og holdingselskap med hovedkontor i München som investerer i mellomstore bedrifter i det tyskspråklige området. Vårt fokus er på etablerte, lønnsomme selskaper med en omsetning på 50 til 500 millioner euro.

På grunn av sin unike kapitalbase fra gründere og gründerfamilier har Armira fleksibilitet til å investere uten tidsbegrensning og til å kunne fokusere på den langsiktige utviklingen av porteføljeselskapene.

Armira-konsernet har for tiden en omsetning på over 1,5 milliarder euro og sysselsetter mer enn 8000 medarbeidere.

Vil du vite mer om aktuelle begivenheter hos F24? Les pressemeldingene våre!

Vi er her for deg!

Har du noen spørsmål om F24?
Fyll ut kontaktskjema under, så kommer vi snarlig tilbake til deg.

Vi er her for deg!

Har du noen spørsmål om F24?
Fyll ut kontaktskjema under, så kommer vi snarlig tilbake til deg.

Vi holder deg oppdatert.

Vil du motta aktuelle pressemeldinger rett fra oss?
Meld deg på e-postlisten for nyhetsbrev fra F24.